29 Haziran 2012 Cuma

HOW WILL I WATCH?

Γεια σας, εδώ θα βρείτε τη μέθοδο που θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε τα επεισόδια με ελληνικούς υπότιτλους.

Τα πρώτα 8 επεισόδια είναι ήδη μεταφρασμένα κι έχουν ανέβει στο youtube και σε διάφορες σελίδες που τα αναπαράγουν. Στη σελίδα μας θα βρείτε αυτά τα 8 επεισόδια στο link "episodes", έτοιμα για θέαση, πατάτε το "play" και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Η περιπέτεια για σας ξεκινάει από το 9ο επεισόδιο. Θα σας παρέχουμε ξεχωριστά το κάθε video και τους αντίστοιχους υπότιτλους σε αρχείο κι εσείς πρέπει να κατεβάσετε (download) εξίσου ξεχωριστά το video που σας ενδιαφέρει και τους υπότιτλους που του αναλογούν και έπειτα να κάνετε την ένωσή τους. Μετά από αυτή την "περιπέτεια" το μεταφρασμένο video θα είναι δικό σας, μπορείτε να κάνετε ένα φάκελο με τα video και να παρακολουθείτε την αγαπημένη σειρά σας, όποτε θέλετε.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ


1. Κατεβάζετε (download) το "ακατέργαστο" (χωρίς υπότιτλους) video που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να το βρείτε είτε στην αρχική σελίδα μας (όσο διάστημα μπορούμε και μας επιτρέπεται η δημοσίευσή του), είτε στο youtube, πληκτρολογώντας στο ένθετο της ανεύρεσης, πχ για το 9 επεισόδιο,  "Bir Bulut Olsam 9. bolum Tek Parca HD 720p".
*Σημείωση: Στο youtube το κάθε νέο επεισόδιο θα το βρίσκετε αν αλλάζετε τον αριθμό στον παραπάνω τίτλος ανεύρεσης που σας δώσαμε. Πχ το 10 επεισόδιο θα το βρείτε αν πληκτρολoγήσετε στον ένθετο ανεύρεσης, "Bir Bulut Olsam 10. bolum Tek Parca HD 720p".

Για να κατεβάσετε (download) ένα video από τη σελίδα μας ή το youtube πρέπει να έχετε ένα software εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το οποίο θα σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάζετε video από το youtube. Σας προτείνουμε το "you tube downloader", (με σήμα την πασχαλίτσα) επειδή είναι πολύ εύχρηστο. Εφόσον έχετε ήδη εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το software που σας προτείνουμε, βάλτε το με συντομογραφία (εικονίδιο) στην επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να το βρίσκετε εύκολα. Τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:
α. Βρίσκετε στο youtube το video που σας ενδιαφέρει (όπως σας περιγράψαμε παραπάνω με τον τίτλο που πρέπει να βάζετε στο ένθετο ανεύρεσης του youtube)
β. Πηγαίνετε τέρμα ψηλά, στη "διεύθυνση" της δικτυακής τοποθεσίας του video (www. κτλ),  μαρκάρετε τη διεύθυνση (την κάνετε μπλε σύροντας επάνω της το ποντίκι), δεξί κλικ επάνω στα μπλε γράμματα, επιλέγετε "αντιγραφή".
γ. Κάνετε σμίκρυνση τη σελίδα του youtube και πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας. Ανοίγετε το εικονίδιο "you tube downloader". Δίπλα στην ένδειξη "επικόλληση" υπάρχει ένα ένθετο με τον σένσορα ν'αναβοσβήνει. Κινηθείτε εντός του ένθετου και δεν θα χρειαστεί να κάνετε επικόλληση. Θα δείτε ότι έχει "πάρει" στη μνήμη του την προηγούμενη κίνησή σας (την αντιγραφή που κάνατε) και θα εμφανίσει μόνο του τη διεύθυνση του video. ΔΕΝ πατάτε "επικόλληση", εφόσον εμφανίζεται η διεύθυνση του video μέσα στο ένθετο της επικόλλησης, πηγαίνετε χαμηλά, και πατάτε το κόκκινο κουμπί "Λήψη". Επίσης, την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την "πασχαλίτσα" για να κατεβάσετε οτιδήποτε από το youtube, σιγουρευτείτε ότι στην ένδειξη, "αποθήκευση σε" έχετε επιλέξει την επιφάνεια εργασίας (desktop). Η ένδειξη "αποθήκευση σε" βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το ένθετο επικόλλησης.
*Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε άλλα software για το κατέβασμα των video, ίσως χρειαστεί σε αντίστοιχο ένθετο να κάνετε δεξί κλικ και επιλογή "επικόλληση" (paste). Επίσης, ενδέχεται, όταν πατήσετε αντίστοιχο κουμπί "λήψη", να εμφανιστεί ένθετο διαλόγου όπου ο browser σας θα σας ρωτά αν θέλετε να "τρέξετε" το software που συνδέεται με το website. Πατήστε, "δέχομαι" (accept). Τέλος, γενικά, σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργοποιημένη Java (γλώσσα προγραμματισμού και όχι μόνο).

2. Στη συνέχεια κατεβάζετε (download) τους υπότιτλους που σας παρέχουμε για το αντίστοιχο επεισόδιο. Εδώ ο τρόπος είναι πολύ εύκολος. Απλώς πηγαίνετε στο link "subs" της αρχικής μας σελίδας, βρίσκετε το αρχείο υποτίτλων που σας ενδιαφέρει και απλώς πατάτε πάνω στον τίτλο του αρχείου (πχ το 9 επεισόδιο παρέχεται με τον τίτλο, "subs Bir Bulut Olsam episode 9.srt). Αυτομάτως, είτε αριστερά χαμηλά στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ένδειξη ότι λάβατε το αρχείο, είτε στη χαμηλή μπάρα της οθόνης θα εμφανιστεί το εικονίδιο με subs, είτε θα έχετε λάβει το αρχείο με τους υπότιτλους στις "λήψεις" του υπολογιστή σας.

3. Εφόσον έχετε πλέον κατεβάσει (download) και το video και τους αντίστοιχους υπότιτλους, αποθηκεύστε τα στην επιφάνεια εργασίας σας, δημιουργήσετε ένα φάκελο και βάλτε και τα δύο μέσα. Σιγουρευτείτε ότι και τα δύο αρχεία, δηλαδή το video αρχείο και το αρχείο υποτίτλων, έχουν την ίδια ονομασία. Αν όχι, δεξί κλικ στο αρχείο υποτίτλων, επιλέγετε "αντιγραφή" και πηγαίνετε στο αρχείο του video, δεξί κλικ και "επικόλληση". Κατόπιν ανοίγετε το αρχείο του video και...ΚΑΛΗ ΘΕΑΣΗ.

* Σημείωση: Αν δεν λειτουργήσει η αντιγραφή, επικόλληση, δοκιμάστε να σύρετε το αρχείο των υποτίτλων μέσα στο video την ώρα που "παίζει". Αν και πάλι δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να πετύχετε την ίδια ονομασία των αρχείων με ότι κάνατε και πριν στη διαδικασία "αντιγραφή-επικόλληση", όμως πριν την αντιγραφή και την επικόλληση επιλέξτε και "μετονομασία".
**Σημείωση: Χρειάζεστε επίσης ένα media player, όπως είναι το VLC player, το οποίο θα σας επιτρέπει να "φορτώνετε" υπότιτλους σε αντίστοιχα video. Είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί το 3 μέρος της μεθόδου που προτείνουμε.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder